sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kuiva ja kutiseva iho; kroppa

Tämä talvi on ollut poikkeuksellisen rasittava vartaloniholleni. Yleensä talvisin ihoni kutisee ja kuivuu, mutta säännöllisellä rasvaamisella olen saanut sen pysymään kurissa. Mutta ei tänä vuonna. Ehei. Kutina äityi niin pahaksi että raavin itseni vereslihalle, päästä varpaisiin. "Pieni" päänahan kutina oli oikein mukava lisä tähän. 

Kaapit pursuilee jos jonkinnäköistä purkkia ja purnukkaa, mutta vähän sama tilanne kuin vaatteiden kanssa... ei mitään sopivaa. Ei siinä auttanut muu kuin painua apteekkiin..


Mukaan tarttui Eucerinin pH5 Skin -Protection Washlotion joka on tarkoitettu erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Tuoksua rakastavalle henkilölle nämä apteekin tuotteet tuntuvat vähän tylsiltä, mutta kutisevalle henkilölle nämä ovat taivaan lahja. Tämä pesuneste soveltuu myös saippuayliherkille.
Sisältää mm. risiiniöljyä ja glyseriiniä.

Eucerin pH5 Skin -Protection Hand Wash Oil. Kädet mulla on aina ollut rutisevan kuivat ja kutisevat talvisin. Käsivoiteita kuluukin paljon. Nyt vasta kuulin tällaisesta käsienpesuöljystä ja sehän piti heti kiikuttaa kotiin. Ja mikä tunne kun tällä pesee kädet. Ai että. Tuntuu juuri siltä että on pessyt kädet, ilman sitä kiristävää tunnetta mikä jälkeen päin tulee. Mutta öljy ei jää iholle tahmaiseksi ja peseytyy helposti pois. Ihana tuote! 
Sisältää mm. soijaöljyä ja risiiniöljyä.

Decubal Original Clinic Cream. Luottotuote jo vuosien takaa. Erityisen hyvä käsivoiteena, mutta olen tänä talvena käyttänyt tätä myös kropalle. Tuhti koostumus, mutta imeytyy hyvin. Voidepohjana on erikoispuhdistettu lanoliini. Tätä voi käyttää ihan koko kropalle. Joitakin vuosia sitten kun nassuni iho oli talvisin kuiva kuin sahara, käytin tätä siihenkin. Nyt kun kutina alkoi, tiesin heti että Decubalia on saatava. 


Sain myös blogini kautta kokeiluun Natusanin vauvaöljyjä, jotka veivät sydämeni välittömästi. Olen monesti miettinyt Natusanin öljyn hankkimista, saamatta sitä kuitenkaan aikaiseksi.

Jokainen öljyistä imeytyy iholle jättämättä tahmaista tunnetta. 

First Touch on hajusteeton, Bedtime sisältää rauhoittavaa Natural Calm -tuoksua ja Intensive Care sisältää aloe veraa ja tuoksuu kukkasilta. 
Bedtime on näistä tuoksuvin ja myös mun suosikki. Tähän tulee tartuttua suihkun jälkeen, mutta vain iltaisin. Syy siihen on se että tämä auttaa myös minua nukkumaan paremmin. 
Jokainen näistä öljyistä on parafiiniöljypohjainen.

Näillä tuotteilla olen saanut kutisevan kropan kuriin. Myöhemmin tulossa vielä juttua päänahan kutinasta, testailen tällähetkellä tuotteita sitä varten. :)

Kärsitkö kutinasta? Käytätkö öljyjä?

-T

6 kommenttia:

  1. Mä tykkään käyttää öljyjä kasvoilla, mutta kropalla on vaikeuksia. Pari kuivaöljyä olen löytänyt josta pidän, mutta aina tuntuu, että on sellainen liukas olo niiden jälkeen, mistä en tykkää. Ehkä mulla ei ole tarpeeksi kuiva iho? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki harvemmin öljyt imeytyy iholle. Poikkeuksena on nyt ollu nää Natusanit ja se L'oréalin kasvoöljy.

      Poista
  2. Tuo Eucerinin Washlotion on aika voimakkaasti hajustettu (toki hajuste ei ole sellainen miellyttävä, kuten "normaaleissa" tuotteissa...). Pitäisiköhän investoida kuitenkin tuohon käsienpesuöljyyn, on nimittäin ihan kirkkaanpunaiset ja kutisevat kämmenselät täälläkin, mutta ajattelin ensin käyttää seuraavana käsipesuna juurikin tuon Washlotionin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi on kyllä hajustettu, mutta en ite haista sitä juuri ollenkaan suihkussa ollessa. Ja toi käsien öljypesu on ihana :)

      Poista
  3. Joskus iho on niin kuiva, että kutiseekin vaikka käytän voiteita säännöllisesti. Öljyjä olen alkanut käyttämään pikku hiljaa enemmän ja enemmän.

    VastaaPoista

Mielipiteitä? :)